Luxemburg (2011)

Inleiding

Voor de zomer van 2011—voor zover er van een zomer gesproken kon worden voor ons kleine landje—kozen Vonne en ik voor Luxemburg als vakantiebestemming. Misschien niet het meest exotische oord waar je onder de palmbomen bij vijfendertig graden tussen de lokale bevolking van traditioneel bereide specialiteiten proeft, maar het voldeed aan twee criteria die ons erg goed uitkwamen.

Zo was het makkelijk om naar toe te rijden, wat goed uitkwam omdat we de auto van Vonne’s ouders tot onze beschikking hadden, en wisten we dat ze er voldoende campings hebben. Dat kwam weer mooi uit omdat we net een prachtige tent en twee opblaas-stoelen hadden aangeschaft. Bovendien was ik er nog nooit eerder geweest (op doortocht daargelaten), en hadden we goede verhalen gehoord over het voormalig Nederlandse groothertogdom.

Gelle Fra: het symbool van Luxemburgse onafhankelijkheid De Gëlle Fra: monument en symbool voor Luxemburgse onafhankelijkheid.

Deze maal is het reisverslag niet opgedeeld in individuele dagen. Dat is omdat ik deze keer niet zo’n prachtig reisschrift had meegenomen dat ik elke avond geduldig zat bij te werken, en omdat we bovendien een aantal dagen gewoon ontspannen op de camping hebben doorgebracht, onderuitgezakt in een stoel met voldoende eten, drinken en een tas vol boeken binnen handbereik. Alhoewel je je op een dergelijk moment wel wenst dat elke dag zo blijft en je nog twee maanden niet terug hoeft naar huis en naar het werk, is het misschien niet het meest interessante gedeelte van de vakantie om over te lezen als neutrale toeschouwer.

De links aan de bovenzijde brengen je deze maal dan ook naar de uitstapjes die we vanuit de camping hebben gemaakt, naar de stad Luxemburg, naar Vianden en Echternach, en naar de wandelingen in klein-Zwitserland die we hebben gemaakt. Uiteraard vind je ook deze keer foto’s en een filmpje om het geheel mee te beleven!

terug naar boven ↑