Praag (2012)

Inleiding

In 2012 besloten we aan het einde van de zomer naar Tsjechië te gaan. Ik was er lang geleden al eens geweest, aan het Lipno-meer in het zuiden van Tsjechië en had bij die gelegenheid ook Praag bezocht. Nog steeds vind ik het één van de mooiste steden waar ik ooit ben geweest, dus was Vonne ook erg nieuwsgierig.

Aangezien we voor bijna twee weken gingen, wilden we niet direct in de stad zelf zitten, maar omdat we met het vliegtuig gingen en weinig zin hadden om ter plekke een auto te huren, wilden we er ook niet al te ver vandaan een verblijf vinden.

De Astronomische Klok van Praag op het Starometské námestí, het Oude Stadsplein. De Astronomische Klok van Praag op het Starometské námestí, het Oude Stadsplein.

Na een flinke zoektocht op Internet vonden we een op het oog alleraardigst pension in een dorpje genaamd Vysoký Újezd, een kilometer of zeven van de rand van Praag. Betaalbaar, op het Tsjechische platteland (wat trouwens geenszins daadwerkelijk plat is) en toch goed bereikbaar vanuit Praag met de bus: ideaal dus. We boekten voor een kleine twee weken en na de voorpret kon de vakantie dan echt beginnen…

Op de volgende pagina’s lees je al onze belevenissen in en rond Praag en vind je een selectie van de zoals altijd veel te grote voorraad vakantiefoto's. Veel plezier!

terug naar boven ↑