Verenigde Staten (2015)

De reis naar Amerika

Een vakantie begint altijd met de reis er naartoe. In dit geval was dit een lange reis en ging deze ook niet zonder de nodige vertraging.

Om vijf uur ’s ochtends lokale tijd in België stond Vonne op, de tijd dat Nynke ongeveer naar bed ging. In deze vroegte werd de eerste trein naar het vliegveld genomen, want de reis naar Amerika ging beginnen.

Het begon allemaal goed, maar al snel bleek dat de weersomstandigheden de vlucht naar Philadelphia gingen vertragen. Uiteindelijk kon Vonne haar overstap dan ook niet halen. Geen probleem, een smsje naar Nynke en met een nieuwe boarding pass kon ze langs de douane. De Belgische biertjes moesten misschien worden aangegeven, dus langs de ‘something to declare’-balie. Het viel allemaal mee, maar hierdoor kon de hele rij met ‘niets aan te geven’ worden overgeslagen. Een voucher gaf een gratis maaltijd, de boarding pass werd opgehaald bij de balie en de tweede vlucht kon beginnen.

De reis duurde inmiddels lang, dus Vonne kreeg niet veel van de vlucht mee en sliep wat bij. Aangekomen in Dallas kreeg ze een smsje van Nynke met de vraag waar ze was. Nynke bleek de vorige smsjes niet te hebben gekregen en had al die tijd gewacht. In paniek nog pap en mam uit bed gebeld en de vluchtmaatschappij wilde ook geen informatie geven. Gelukkig kon Vonne eindelijk een smsje naar het goede nummer van Nynke sturen (om de één of andere reden waren de vorigen ergens anders heen gestuurd) en konden ze elkaar vinden bij de terminal. Jeeh, alles gelukt!

Bijna dan, want er miste nog één koffer! Gezien de andere passagiers bij de desk, waren er een paar koffers niet meegereisd naar Dallas. Er moest een claim gemaakt worden en toen konden we met het treintje naar het appartement van Nynke. Het luchtbed werd opgeblazen en moe konden we gaan slapen.

terug naar boven ↑